Založ si blog

Pýtajte si bločky!

Dobrá rada !!!

 

            Ak nesúhlasíte s pôžičkou krajine helénov  a obávate sa, že nám Gréci nevrátia pôžičku a  aj napriek odporu  voči pôžičke sa rozhodnete cestovať na dovolenku do tejto slnečnej krajiny majú ekonomický experti radu! Pýtajte si pri akejkoľvek platbe bločky. Zabezpečíte tým, že obchodníci odvedú z toho čo ste tam minuli dane a možno  bude aj na vrátenie pôžičky. Podľa štatistík  navštívilo v roku 2007 Grécko  viac ako 17 miliónov turistov. Takže, ak každý turista prispeje počas svojho pobytu v Grécku na krachujúcu  ekonomiku sumou 1000,- Euro. Tak je to 17 miliárd Euro. No  nič moc !!! Ale na začiatok celkom dobré, nie.    

           A tak si hovorím! O koľko by sa zdvihlo HDP  na Slovensku, keby sme sa tejto rady držali aj my doma ? Keby sme si od všetkého čo kúpime, alebo si dáme spraviť nejakým remeselníkom pýtali bločky. Keby si všetci podnikatelia, živnostníci aj kupujúci uvedomili, že neodvádzaním daní okrádame sami seba, to by bolo zrazu peňazí!!  Nedokážem posúdiť koľko by to bolo, ale som presvedčený , že by sa nejaký ten miliónik  naviac na daniach vybral. No, ale v tomto máme medzery všetci, politikmi počnúc a posledným kupujúcim na trhu končiac.

Gorila I a Gorila II: paralela odhalení

27.05.2013

Pred časom som si povedal, že už nebudem písať blogy. Odišiel som do osobnej vnútornej emigrácie. Nevydržal som tam. Spolitizovanie situácie okolo tunelovania tajných služieb ma prinútilo vyjadriť sa. Viem, vyjadril sa už premiér, minister obrany, exminister obrany, ďalší exminister obrany i samotní riaditelia či zástupcovia služieb, tak načo ešte ja. K samotnej [...]

pozri kto to hovorí?

08.12.2010

Pod heslem ‚vítěz bere vše‘ spoléhá ODS, že se rychle ujme moci a spolu se svými agenty přisluhovači zajistí těmto osobám beztrestnost. Toto já a sociální demokracie, jejíž jsem předsedou, nedopustí. Cítím povinnost oznámit, že demokracie v této zemi utrpěla tvrdý zásah srovnatelný snad jen s únorem 1948, snad jen s rozdílem, že hrozí modrá totalita.“ „Já [...]

Je 998 tisíc ľudí veľa alebo málo?

20.09.2010

Včera som sa celkom dobre bavil na vyjadreniach našich pseudopolitikov a diskutéroch na rôznych fórach ohľadom hodnoteniach výsledkov referenda. Je to diskusia, ktorá je asi zbytočná, lebo je podobná k diskusií či je pohár poloplný alebo poloprázdny. Bože !!! Aký veľký je rozdiel medzi matematikou a politikou. Prečo? V parlamentných voľbách bolo voliť [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jakub Stuart

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 51406x
Priemerná čítanosť článkov: 3024x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy