Založ si blog

spor generácií

            Nesúhlasme s podporou dôchodcom, odčerpáva to finančné zdroje. Zadlžuje republiku. Aj takúto vetu počujeme v predvolebnom nie predvianočnom čase. Alebo naopak treba im pridať majú málo! Výkrikov politikov aj pseudopolitikov je už teraz plno. Odvodový bonus? Trinásty dôchodok? Zlepšenie kvality života starých ľudí? Heslá a populizmus ale žiadne riešenia. Horšie na tom je že všetci zabúdajú na to, že aj my raz budeme starí. A budeme! To je jedna z mála životných istôt. Teda ak nás z tohoto tu netrafí šlak.  

             Ale iné som chcel povedať. Obe strany tohto „sporu“ generácií sa navzájom obviňujú z netolerancie. Obe generácie žnú čo zasiali.

             Danton povedal ,že :“Každá revolúcia zožerie vlastné deti“. A on by to teda mohol vedieť!! Ľudia, ktorí boli v 80. rokoch v najproduktívnejšom veku, sa dnes dostali do veku dôchodkového. Trpia!!! Trpia za toleranciu k bývalému režimu a za svoju poctivosť. Celý život pracovali, väčšina z nich poctivo pracovala a mlčala. Za celý svoj život si našporili na  „škodovečku“ a dostali jeden štátny alebo podnikový bytík. To je všetko. Odišli do dôchodku a dostali svojich pár koruniek. Tie minuli na odkúpenie svojho bytíku a nezostalo im nič.  Nestihli si zarobiť vonku, nestihli nič nakradnúť ani sprivatizovať. Jednoducho nemajú nič, len tých pár euro čo minú na lieky a stravu.  Je úplne logické, že sú citliví na populistické reči politikov čo im sľubujú zvýšenie dôchodku ,lieky zadarmo, dobrú lekársku starostlivosť. Toto robili už za Mečiara, Ľuptáka a robia to aj za Fica. Oni sú im bližší ako pravica.  Z pohľadu dnešnej nazvime to „Sulíkovej“ generácie 40-tnikov  zlyhali!!!!! ANO.  Zlyhali!!! Vo výchove nás!!!!!

 My sme dnes generácia, ktorá mala svojich 15-25 rokov v čase revolúcie a čo robíme? Správame sa k nim arogantne, smejeme sa z nich, vytýkame im ich obmedzenosť a neschopnosť prispôsobiť sa novým trendom.  Z veľkej knihy rozprávok  sa stratila rozprávka o troch grošoch! Zostali tam prázdne listy. A diabol sa zasmial na plné hrdlo! Aj my sme zlyhali!! Nerobíme to, že by sme jeden vracali, jeden použili a jeden požičali svojim deťom. Míňame všetky tri. Veď teraz ich súrne potrebujeme.Potrebujeme ich na auto, mobil, počítač, byt, dovolenku, lístky na Let´s Dance či nové topánky.   

Ale aj my budeme žať!! Deti sú veľmi vnímavé. Teraz myslím tie NAŠE deti. Vidia ako sa správame k ich dedkom a babkám. K tým dedkom a babkám, čo im z toho malého dôchodku kúpia čokoládku, banán alebo zmrzlinu. K tým dedkom a babkám čo rátame s peniazmi za ich byt, keď zomrú. K tým dedkom a babkám od ktorých sa neštítime si požičať na dovolenku v Chorvátsku alebo nové auto, a vieme, že to  nebudeme musieť vrátiť.  Deti to vidia a my musíme počítať s tým, že nám to vrátia. Želám peknú starobu.

 

P.S. Ja viem, že staroba sa nerovná múdrosť ale majme aspoň úctu k šedinám. Zaslúžia si to.  Skúsme sa s nimi pri čaji porozprávať. Darujme im chvílu svojho času. Oni nám darovali celý život.

Gorila I a Gorila II: paralela odhalení

27.05.2013

Pred časom som si povedal, že už nebudem písať blogy. Odišiel som do osobnej vnútornej emigrácie. Nevydržal som tam. Spolitizovanie situácie okolo tunelovania tajných služieb ma prinútilo vyjadriť sa. Viem, vyjadril sa už premiér, minister obrany, exminister obrany, ďalší exminister obrany i samotní riaditelia či zástupcovia služieb, tak načo ešte ja. K samotnej [...]

pozri kto to hovorí?

08.12.2010

Pod heslem ‚vítěz bere vše‘ spoléhá ODS, že se rychle ujme moci a spolu se svými agenty přisluhovači zajistí těmto osobám beztrestnost. Toto já a sociální demokracie, jejíž jsem předsedou, nedopustí. Cítím povinnost oznámit, že demokracie v této zemi utrpěla tvrdý zásah srovnatelný snad jen s únorem 1948, snad jen s rozdílem, že hrozí modrá totalita.“ „Já [...]

Je 998 tisíc ľudí veľa alebo málo?

20.09.2010

Včera som sa celkom dobre bavil na vyjadreniach našich pseudopolitikov a diskutéroch na rôznych fórach ohľadom hodnoteniach výsledkov referenda. Je to diskusia, ktorá je asi zbytočná, lebo je podobná k diskusií či je pohár poloplný alebo poloprázdny. Bože !!! Aký veľký je rozdiel medzi matematikou a politikou. Prečo? V parlamentných voľbách bolo voliť [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Jakub Stuart

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 51533x
Priemerná čítanosť článkov: 3031x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy